> Biyografi > Albert Einstein Kimdir? Almanya'yı neden terk etti? Einstein Bilimsel Çalışmaları

Albert Einstein Kimdir? Almanya'yı neden terk etti? Einstein Bilimsel Çalışmaları

Eklenme Tarihi : 18-11-2020 13:43
Fotoelektrik etki, kütle-enerji eşitliği, özel görelilik kuramı, genel görelilik kuramı gibi fizik alanında birçok çalışması bulunmaktadır.

1879 yılının Mart ayında Almanya'da doğan Albert Einstein, küçük yaşlarda kendisinden büyük eğitimli insanlarla sohbet etmekten hoşlanırdı. O yaşlarda bilim kitapları okur ve bu kitapları merakla incelerdi.
Einstein küçük yaşlarında geometri ve matematikte en zor problemleri bile çözebiliyordu. Albert Einsten, öğrenim hayatını İsviçre'de geçirdi.
Einstein Üniversite'den mezun olduktan sonra iş aramaya başladı.
Bir süre Bern Patent ofisinde çalıştı ve daha sonra Zürih Üniversitesi'nde fizik profesörü olarak çalıştı. Peki Albert Einstein neden bu kadar ünlü bir bilim adamı hiç merak ettiniz mi? İşte onu diğer insanlardan ayıran en ünlü bilimsel çalışmaları;

Özel görelilik kuramı, Genel görelilik kuramı Kütle-enerji eşitliği, Fotoelektrik etki, Brown hareketi ve istatistiksel fizik, Bose-Einstein istatistiği, Kuantum fiziği ve belirsizlik ilkesi. Bu çalışmalardan birtanesi var ki işte o çalışma Eintein ı dünyaya tanıtmıştır.
Arthur Stanley Eddington isimli astro fizikçi Einstein'in görelilik kuramını test etti ve bu yeni bilimsel teorinin kanıtlanmasında öncü oldu. Böylece Einstein dünyada daha çok tanınmaya başladı. Albert Einstein 1955 yılının Nisan ayında hayatını kaybetti


 

.
Tüm Yorumları Gör (0)