> Güncel > ASRIN FELAKETİ 6 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

ASRIN FELAKETİ 6 ŞUBAT 2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMLERİ

Eklenme Tarihi : 23-07-2023 11:46
Yüzyılın en büyük felaketi olarak adlandırılan 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem ve hiçbiryerde yayınlanmayan deprem sonrası yeni görüntüler

Ülkemizi derinden üzen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri 11 ilimizde etkili olmasının yanı sıra birçok ülkede Kıbrıs, İran, Irak, Ürdün, İsrail ve Suriye'de de hissedildi.  
Felaketin çok büyük bir alanda yaşanmasından dolayı Türkiye uluslararası yardım cagrısını kapsayan 4. seviye alarm ilan edildiğini açıkladı. Birçok ülke ilk yardım malzemesi, teşhizat ve sağlık ekibini Türkiye'ye gönderdi.
Yüzyılın felakati olan bu depremde ülkemizde yaklaşık olarak 14 milyon kişi etkilendi.
Büyük felaketten dolayı Türkiye'de 7 günlük ulusal yas ilan edildi.

JEOLOJİK HAREKET:
Dogu Anadolu Fayı, doğrultu atımlı fay hattı olarak adlandırılmaktadır. Bu fay Ölüdeniz Fayı'nın kuzeyindeki Maraş 3'lü ekleminden başlayarak Karlıova üçlü ekleminde son bulmaktadır. Doğu Anadolu Fay Hattı üzerinde 1998'de Adana-Ceyhan depremi, 2003 Bingöl Depremi, 2020 Elazığ Depremi ve 2023 Kahramanmaraş depremi gerçekleşmiş ve birçok can ve mal kaybımıza yol açmıştır.

6 ŞUBAT MARAŞ DEPREMİNİN ETKİLEDİĞİ İLLERİMİZ:
6 Şubat depremleri Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Malatya, Kilis, Diyarbakır, Osmaniye, Şanlıurfa ve Kayseri'de etkili oldu. 50 bini aşkın insanımızı kaybettiğimiz bu depremde en çok can kaybı Hatay ve Kahramanmaraş illerimizde gerçekleşti.  





 

.
Tüm Yorumları Gör (0)