> 'EN'ler (sıralama) > DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 YAPISI

DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 YAPISI

Eklenme Tarihi : 02-04-2024 19:11
Dünyanın en yüksek binası nerede? Dünyanın en uzun binası kaç metre?

Dünya üzerindeki yapılar, insanlık tarihindeki muazzam mühendislik başarılarını ve sanatsal ustalığı yansıtır. İnsan eliyle inşa edilen bu yapılar, bazen kent siluetlerini süslerken bazen de ziyaretçilerin nefesini keser. İşte dünyanın en uzun 10 yapısı;

1-Burj Khalifa (Birleşik Arap Emirlikleri):
Dubai'nin simgelerinden biri olan Burj Khalifa, 828 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek binasıdır. Hem mimari açıdan göz alıcı hem de mühendislik açısından olağanüstü bir başarıdır.

2-Shanghai Kulesi (Çin):
Shanghai Kulesi, 632 metrelik yüksekliği ile Çin'in en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek ikinci binasıdır. Modern bir simge olan bu kule, Shanghai'nin skyline'ını etkileyici bir şekilde süslemektedir.

3-Abraj Al-Bait Saat Kulesi (Suudi Arabistan):
Mekke'de bulunan Abraj Al-Bait Saat Kulesi, 601 metrelik yüksekliği ile dünyanın en yüksek saat kulesidir. Kule, Kabe'nin yakınında bulunmasıyla dini ve kültürel bir simge haline gelmiştir.

4-Ping An International Finance Center (Çin):
Shenzhen'de bulunan Ping An International Finance Center, 599 metrelik yüksekliği ile Çin'in en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek dördüncü binasıdır. Modern bir ticaret ve finans merkezi olarak hizmet vermektedir.

5-Lotte World Tower (Güney Kore):
Seul'de bulunan Lotte World Tower, 555 metrelik yüksekliği ile Güney Kore'nin en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek beşinci binasıdır. Hem ticaret hem de eğlence alanlarını içinde barındıran bu kule, modern bir yaşam merkezidir.

6-One World Trade Center (ABD):
New York City'de bulunan One World Trade Center, 541 metrelik yüksekliği ile Amerika Birleşik Devletleri'nin en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek altıncı binasıdır. 11 Eylül saldırılarının ardından inşa edilen bu kule, hem anma hem de yeniden doğuş simgesidir.

7-CTF Finans Merkezi (Çin):
Guangzhou'da bulunan CTF Finans Merkezi, 530 metrelik yüksekliği ile Çin'in en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek yedinci binasıdır. Modern bir finans ve ticaret merkezi olarak hizmet vermektedir.

8-Taipei 101 (Tayvan):
Taipei 101, 508 metrelik yüksekliği ile Tayvan'ın en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek sekizinci binasıdır. Bu kule, Tayvan'ın başkenti Taipei'nin sembolik bir simgesidir.

9-Shanghai World Financial Center (Çin):
Shanghai'da bulunan Shanghai World Financial Center, 492 metrelik yüksekliği ile Çin'in en yüksek ikinci binasıdır ve dünyanın en yüksek dokuzuncu binasıdır. Finans ve ticaret alanlarında hizmet vermektedir.

10-International Commerce Centre (Hong Kong):
Hong Kong'da bulunan International Commerce Centre, 484 metrelik yüksekliği ile Hong Kong'un en yüksek binasıdır ve dünyanın en yüksek onuncu binasıdır. Bu kule, ticaret ve iş merkezi olarak hizmet vermektedir.

Bu yapılar, insanlığın mühendislik ve tasarım alanındaki başarılarını göstermektedir. Modern dünyanın sembolleri haline gelen bu binalar, ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunmaktadır.

 

.
Tüm Yorumları Gör (0)