> 'EN'ler (sıralama) > Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu, Dünyanın En Tehlikeli Yolu, En Tehlikeli Yollar, En İlginç Yollar,

Dünyanın En Tehlikeli 10 Yolu, Dünyanın En Tehlikeli Yolu, En Tehlikeli Yollar, En İlginç Yollar,

Eklenme Tarihi : 12-10-2021 20:30
En Tehlikeli 10 Yol videoda...

Dünyanın birçok ülkesinde zorlu yollar bulunmaktadır. Fakat bazı yollar var ki en usta sürücüleri bile korkutabilir.  

İşte dünyanın en ilginç 10 yolu

1) Tianmen dağı yolu-Çin

Dünyanın en tehlikeli yolları arasında Çin'deki bu yolun başlangıcı ve bitişi arasındaki yükseklik farkı ortalama 1000 metreye yakındır. Tianmen yolu yaklaşık 10 kilometre ve 99 keskin virajdan oluşmaktadır. Çin'deki Tianmen Dağı Milli Parkı içinde Hunan Eyaletinde yer alıyor.

2) Gotthard Geçidi, İsviçre

Gotthard Geçidi kuzey ve güney İsviçre'yi birbirine bağlıyor ve  Alp dağlarında en yüksek geçitlerinden biridir. 64 km uzunluk ve 2. 106 m yükseklikte bulunan bu geçit aynı zamanda doğal bir manzaraya sahiptir.

3) Florida Overseas Karayolu

ABD'nin Florida eyaletinde deniz üzerinde yer alan bu karayolu  toplamda 180 kilometre'dir. Bu eşsiz güzellik üzerinde araç sürmek ne kadar güzelse bir o kadarda tehlikelidir. Dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır.

4) Guoliang Tüneli, Çin

Çin'de bulunan Guoliang Tüneli'nin dünyanın en tehlikeli yolları arasında bulunmasının en önemli sebebi dağın kenarı boyunca oyulmuş olmasıdır. Tünel, Guoliang köyünü Taihang Dağları üzerinden dışarıya bağlar.  Ortalama 1. 2 kilometre uzunluğundadır.

5) Khunjerab Geçidi

Deniz seviyesinden 4 bin 800 metre yüksekliğe kadar çıkan Karakurum sıradağları üzerindeki Khunjerab Geçidi, Pakistan'ı Çin'e bağlıyor. Dünyanın en yüksek noktasındaki asfalt yoludur. Ürkütücü olmasının yanı sıra her yıl binlerce turist bu yolu görmeye geliyor.

6) Şili Los Caracoles

Şili'deki Paso de los Caracoles yolu Şili ve Arjantin arasında bulunuyor ve dünyanın en tehlikeli yollarından birisidir.  Sürücüleride oldukça zorlayan bu karayolu çoğunlukla kar ve buzlanma olduğunda ölümcül bir yola dönüşebiliyor.  

7) Pamban Demiryolu Köprüsü

Pamban Köprüsü, Hindistan'ı adalara bağlıyor. Deniz seviyesinin 12,5 metre yüksekliğinde ve ortalama 2 km uzunluğundadır. 1964 yılında demiryoluna fırtına dalgası vurdu ve yaklaşık 150 kişi bu yolda hayatını kaybetti.

8) Stelvio Geçidi  

Dünyanın en tehlikeli yollarından biriside Stelvio Geçitidir. Bu yol dik ve hassas bariyerlere sahiptir. Deniz seviyesinin ortalama 2750 m yüksekliğinde bulunan bu geçit Alp dağlarındaki ikinci en yüksek geçittir.  

9) Norveç  Trollstigen

Dünyanın en tehlikeli yollarından birtaneside kuşkusuz Norveç'te bulunan Trollstigen yoludur. 11 keskin dönüşü olan bu yol özellikle kış aylarında kapalı oluyor. Yolun normal tehlikesinin yanı sıra Kar ve buzlanmadan dololayı tehlikesi  2 kat daha fazla artıyor.

10) Eshima Ohashi köprüsü, Japonya

Japonya'nın en dik köprüsü olan Eshima köprüsü çok deneyimli sürücüleri bile tedirgin edecek cinsten yapılmıştır.  Eshima Ohashi köprüsü,  Nakaumi gölü üzerinde bulunuyor ve 2 şehiri birbirine bağlıyor.

 

 

.
Tüm Yorumları Gör (0)