> 'EN'ler (sıralama) > Futbol tarihinin en iyi 11i, en iyi futbolcular, dünyanın en iyi futbolcusu, Pele, Maradona vb.

Futbol tarihinin en iyi 11i, en iyi futbolcular, dünyanın en iyi futbolcusu, Pele, Maradona vb.

Eklenme Tarihi : 26-01-2021 19:38
Dünyanın tarihinin en iyi futbolcuları VİDEODA...

 Yeşil sahalar yıllar boyunca birçok yıldızı ağırladı ama onlardan bazıları fark yaratarak öne çıktılar ve efsane oldular.  İşte futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi 11 futbolcusu.

1-Pele

 Dünya spor tarihinin en simgesel isimlerinden olan futbolcu PELE. 1977 yılında futbolu bırakmasına rağmen hâlâ dünyanın en tanınmış kişilerinden biri. Namının bu denli büyük olmasındaki bir diğer sebep de çıktığı 1363 müsabakada 1281 kez fileleri havalandırmasıdır.

 Pele 6 kez bir maçta 5'er gol kaydetti. 30 maçta da 4'er gol kaydeden "Siyah İnci" , tam 92 maçta da hat-trick yaptı. 3 DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU -  - 2X COPA LİBERTADORES ŞAMPİYONLUĞU yaşadı.

  Ülke: Brezilya

  Mevki: Santrfor

  Etkin yıllar: 1956 - 1977

  Takımlar: Santos

 

2-Maradona:  

    Baştan sona yetenekle donatılmış bir kişi. . Diego Armando Maradona

   Futbolun en yetenekli oyuncularından biri olan Arjantinli yıldız, yetenek, vizyon ve hızın nadir görülen bir karışımına sahipti.

   Boca Juniors taraftarları stadyumlarının girişine şöyle bir söz yazmıştı: "Dinimiz Boca, Mabedimiz Bombonera, Tanrımız Maradona".

   1 DÜNYA  ŞAMPİYONluğu -  1X UEFA KUPA ŞAMPİYON luğunun yanı sıra İtalya ve ispanya da da kupalar kazanmıştır.

   Ülke: Arjantin

   Mevki: 10 numara

   Etkin yıllar: 1976 - 1997

   takımlar: Argentinos, Boca Juniors, Napoli

 3-C. Ronaldo

 Bir futbolcunun çalışarak nasıl seviyelere gelebileceğinin en güzel örneği. .

 Dünyanın en hızlı futbolcularından Cristiano Ronaldo çevikliği ve yüksek teknik kapasitesi ile taraflı tarafsız tüm futbol severlerin takdirini kazanmış bir futbolcudur. Büyük başarılara imza atan C. Ronaldo

 2 kez YILIN DÜNYA FUTBOLCUSU -  - 1X AVRUPA ŞAMPİYONU - 5X ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONlUĞU , SAYISIZ GOL KRALLIĞI ve  lig şampiyonluğu yaşamıştır.  
    Ülke: Portekiz

    Mevki: Santrfor, kanat

    Etkin yıllar: 2002 -

    takımlar: Manchester United, Real Madrid

4-L. Messi

 Çok hızlı , durdurulamaz birisi. Böylesine bir hızla aniden yön değiştirebilen tek oyuncu. . . Lionel Messi. . Messi için çok şey söylemek yersiz olur. Çoğu kişi onun bu dünyadan olmayacağını söylemektedir. Sürekli kaleyi düşünen, muazzam yetenekli bir futbolcu. Takımı için fark yaratan,

maç kazandıran bir yıldız.  Henüz 21 yaşındayken,  FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ödüllünü almıştır. 4X ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONluğu ve nice sayısız lig şampiyonlukları kazanmıştır.

     Ülke: Arjantin

     Mevki: 10 numara, sahte 9, forvet

     Etkin yıllar: 2004 -

      takımlar: Barcelona

5-Ronaldo

 Fenomen olarak adlandırılan oyuncu, tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul edilir. En iyi dönemlerinde hız, çalımlar,  bitiricilik ve top sürme ile tanınıyordu. Ceza sahasında Top Ronaldo'nun ayağına geldiği an gol atmaması imkansız gibi birşeydi.  

 3 YILIN DÜNYA FUTBOLCUSU - 2X DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU - 2X COPA AMERİCA ŞAMPİYONU- nice lig şampiyonlukları ve gol kralıkları yaşamıştır.

Ülke: Brezilya

Mevki: Santrfor

Etkin yıllar: 1993 - 2011

takımlar: PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid

6-Zinedine Zidane:  

 Futbolu güzel bir oyun haline getiren, büyük oyunculardan biri. . Zinedine Zidane. Oynadığı her takımda sayısız başarılara imza atan futbolcu, Muhteşem top kontrolü, oyunu iyi okuması ve attığı kritik paslarla rakip takımların korkulu rüyası oldu. Yüksek teknik kapasitesi ve rakipleri kolayca ekarte etme yeteneği ile dünyanın sayılı futbol efsaneleri arasındadır.  3X YILIN DÜNYA FUTBOLCUSU - 1X DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONU - 1X AVRUPA ŞAMPİYONU - 1X ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONU -

           Ülke: Fransa

           Mevki: 10 numara, orta saha

           Etkin yıllar: 1989 - 2006

           Takımlar: Bordeaux, Juventus, Real Madrid

             

7-Alfredo di Stéfano:  

 “Tek başına takım” sözünün tam karşılığı Alfredo di Stefano dur. Kimlerine göre Pele’den de Maradona’dan da daha büyük. Her mevkide yıldızlaşabilecek kadar yetenekli,  Aynı anda hem defans ile orta saha arasındaki bağlantı hem orta sahanın yöneticisi hem de tehlikeli bitirici bir efsanedir. Sayısız gol krallıkları ve şampiyonluklar yaşayan Stefano 5  ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI ŞAMPİYONLUĞU - 1X COPA AMERİCA ŞAMPİYONluğu yaşadı.

Ülke: Arjantin

Mevki: Santrfor

Etkin yıllar: 1943 - 1966

takımlar: Millonarios, Real Madrid

8-Johan Cruyff:

"Futbolu değiştiren adam" sözünün tam karşılığı Johan Cruyff tur.  Hata yapmaktan ve farklı olmaktan korkmadan, başkalarının ne düşündüğünü önemsemeden, özgürlüğün, yaratıcılığın, ideallerinin peşinden koşan bir futbol efsanesi. Aktif futbol yaşantısı sırasında, sarı saçları ve çalımları nedeniyle "Sarı Fare" lakabıyla bilinirdi. Tek başına oyunu değiştiren oyuncu olduğu değiştirilemez bir gerçektir.

 3 ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI ŞAMPİYONLUĞU 1 DÜNYA KUPA GALİBİ Kupası ve nice sayısız şampiyonluklar yaşamıştır.

Ülke: Hollanda

Mevki: 10 numara, forvet

Etkin yıllar: 1964-1984

takımlar: Ajax, Barcelona

9-Ronaldinho

 Gelmiş geçmiş en iyi kıvrak bileklere sahip futbolcu. . Ronald1inho. . Tamamen doğal ve özel bir yeteneğe sahipti. Ne yapacağını hiçbir zaman kestiremezdiniz. Ronaldinho futbola eğlenceyi getirdi ve futbolda kendi başına bir şovdu. Savunmacılar, rencide edici çalım yememek için ondan uzak dururdu. 1 DÜNYA KUPASI ŞAMPİYONLUĞU - 1 ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞAMPİYONLUĞU ve 2 KERE DE YILIN DÜNYA FUTBOLCUSU seçilmiştir.

Ülke: Brezilya

Mevki: 10 numara, kanat

Etkin yıllar: 1998 - 2015

takımlar: PSG, Barcelona

10-Ferenc Puskas

         Tüm zamanların en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilir. Oynadığı maç sayısı attığı gol oranına göre tüm zamanların en verimli golcülerinden biridir.

Boyu kısaydı, bir futbolcuya göre de fazla kilolu görünürdü ama sol ayağından çıkan sert şutlarıyla bilinirdi. 1995 yılında Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Fedarasyonu tarafından 20. yüzyılın en iyi golcüsü seçildi. 3X ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI ŞAMPİYONULUĞU - 1 DÜNYA KUPA GALİPLERİ KUPASI ŞAMPİYONLUĞU VE 1 OLİMPİK OYUNLAR ŞAMPİYONluğu yaşamıştır.
       
       Ülke: Macaristan

       Mevki: Santfor

       Etkin yıllar: 1943 - 1966

       takımlar: Honved, Real Madrid

11-George Best

        Ünlü futbolcular denince ismi ilk akla gelenlerden birisi Goerge Best'tir. Hakkında “Futbol oynamıyordu, şiir yazıyordu ve bizler de dinlerken kendimizden geçiyorduk. ” diye bahsediliyordu. George Best, zayıf fiziği ve kısa tozluklarıyla damakta tat bırakan bir futbolcuydu. Kendi döneminin en iyisi… Hatta öyle ki George Best’in Pele ve Maradona’dan daha iyi olduğu düşünülüyordu. 1968 yılında Avrupa’da yılın futbolcusu seçildi. 1X ŞAMPİYON KULÜPLER KUPASI ŞAMPİYONU ve ingiltere lig şampiyonluğuda bulunmaktadır.

Ülke: Kuzey İrlanda

Mevki: 10 numara

Etkin yıllar: 1963 - 1984

takımlar: Manchester United

 

 

.
Tüm Yorumları Gör (0)