> Kim Buldu? > Tarihteki İlk Diş Fırçası Hangisi? Diş Fırçasını Kim Buldu?

Tarihteki İlk Diş Fırçası Hangisi? Diş Fırçasını Kim Buldu?

Eklenme Tarihi : 05-02-2022 22:32
Diş fırçasının tarihi...

Ağız sağlığı denilince akla ilk gelen diş fırçası ve diş temizliğidir. Tarihten bu yana pek çok uygarlık diş temizliği için çeşitli buluşlar yapmıştır. MÖ 3000 yıllarında Eski Mısır mezarlarında yumuşak lifli uzun dallar bulundu. Eski Mısır ve Roma'ya kadar pek çok uygarlığın ağaç dalları, hayvan kemiği ve hayvan tüyleri ile diş temizliği yaptığı bilinmektedir. Günümüzde hala bazı kabileler eski çağlarda kullanılan yöntemleri kullanmaktadır. Peki günümüzdeki diş fırçasına en yakın diş fırçasını kim buldu? Hangi uygarlık günümüzde kullandığımız diş fırçasına yakın diş fırçasını buldu? 
Günümüzdeki diş fırçalarına benzeyen ilk diş fırçası 1498 yılında domuz kıllarını kalın saplara bağlayan Çinlilerin bulduğu bilinmektedir. XVII. yüzyıla kadar Avrupa'da pek yaygın olmayan bu diş fırçaları XVII. yüzyıldan sonra Avrupa'da yaygınlaşmaya başladı. İlk diş fırçası patentini Amerika'da H. N. Wadsworth aldı.
XIX. yüzyıldan itibaren Avrupa ve Amerika'da yaygınlaşmaya başladı. 1900'lü yıllarda artık günümüzde kullanmaya başladığımız sentetik diş fırçaları üretilmeye başlandı. 2000'li yıllarda gelişen teknoloji ile artık şarjlı diş fırçası gibi pek çok teknolojik üründe üretiliyor.
 

.
Tüm Yorumları Gör (0)