> Dünya & Türkiye > 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI YASAK OLAN ÜLKELER

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ KUTLAMASI YASAK OLAN ÜLKELER

Eklenme Tarihi : 11-02-2022 22:21
14 Şubat Sevgililer Günü Kutlanması Yasak Olan 6 ülke... Peki hangi ülkede neden 14 Şubat Sevgililer Günü yasaklanmış işte detaylar.

Sevgililer günü her yıl 14 Şubat tarihinde tüm dünyada kutlanmaktadır. Peki sevgililer günü ilk ne zaman, nerede ortaya çıktı? M. S 3. yüzyılda Roma döneminde yaşadığı bilinen Aziz Valentine isimli bir din adamının o dönemin İmparatorunun genç askerlerin evlenmesinin orduya zarar vereceğini, ordunun etkinliğinin azalacağını düşünmesinden dolayı yasakladığı bilinmektedir. Aziz Valentine bu yasağa karşı çıkarak gizlice evlilik yaptırdığı için öldürüldüğü bilinmektedir. Onun anısına her yıl 14 Şubat'ta Sevgililer Günü ‘Aziz Valentin Günü’ olarak kutlanmaktadır. Aslında bu en yaygın kabul edilen anlatımdır. O döneme denk düşen tek bir Aziz Valentine olmamasına rağmen en kabul gören rivayet bu şekilde anlatılmaktadır.  Peki günümüzde 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlamayan ülkeler hangileri?

ÖZBEKİSTAN
Özbekistan'da Sevgililer Günü yerine eski hükümdar ve şair olan Babür Şah anılıyor. Sevgililer Günü Özbekistan'da ‘şeytanın yaptığı bir iş’ olarak tanımlanıyor.

TÜRKMENİSTAN
Türkmenistan'da Sevgililer Günü kutlamaları yasak. Her 14 Şubat günü Devlet Başkanı Gurbanguli'nin yönetimi ele alması kutlanmaktadır.

MALEZYA
Malezya'da Sevgililer Günü kutlaması dini açıdan pek hoşgörülmeyen bir durum olarak görüldüğünden dolayı yasaklandığı bilinmektedir.

ENDONEZYA
Endonezya'da Sevgililer Günü'nün cinselliği teşvik ettiği düşünüldüğünden özellikle öğrencilere yasaklandığı bilinmektedir.

İRAN
İran'da Sevgililer Günü batıyı temsil ettiği düşünüldüğünden Sevgililer Günü'nü hatırlatacak tüm poster araç ve gereçlerin yasaklandığı bilinmektedir.

PAKİSTAN
Pakistan'da Müslüman geleneklerine ters düşmesinden dolayı Sevgililer Günü'nün yasak olduğu bilinmektedir.

.
Tüm Yorumları Gör (0)