> Dünya & Türkiye > 2. Dünya Savaşı ölüm sayısı | 2. Dünya Savaşı'nda kaç insan öldü? | II. Dünya Savaşı Tarihi

2. Dünya Savaşı ölüm sayısı | 2. Dünya Savaşı'nda kaç insan öldü? | II. Dünya Savaşı Tarihi

Eklenme Tarihi : 16-02-2022 21:01
2. Dünya Savaşı ölüm sayıları, 2. Dünya Savaşı'nda hangi ülkeden kaç insan öldü?

Savaş denilince akla ilk gelen masum insanların yaşamını yitirmesidir. 1. Dünya Savaşı'nda rakamları tam bilinmemekle birlikte yaklaşık 17 milyon insanın hayatını kaybettiği bilinmektedir. İnsanlık tarihinin en kanlı savaşı olarak bilinen 2. Dünya Savaşı'nda ise bu rakam 1. Dünya Savaşı'nda ölen insan sayısının çok daha fazla üzerinde oldu.  

2. Dünya Savaşı (İkinci Dünya Savaşı)-(1939-1945) 6 yıl sürdü ve rakamları tam olarak bilinmesede 60 milyon ile 70 milyon arasında insan öldüğü bilinmektedir. 2. Dünya Savaşı'nda Müttefikler ve Mihver Devletler olarak 2 karşı ittifak oluşturuldu. Peki 2. Dünya Savaşı neden başladı nasıl bitti ve  bu savaşta en çok insanını kaybeden ülke hangisi oldu?

2. DÜNYA SAVAŞI BAŞLANGICI
2. Dünya Savaşı, Almanya'nın Polonya'yı işgal etmesiyle fiilen başlamış oldu. Peki Almanya neden Polonya'yı işgal etti? Nazi lideri Hitler, Polonya'nın kendilerine ateş açtıklarını ve karşılık vermek için saldırdıklarını belirttiği bilinmektedir. Fakat bu açıklamaları Polonya'yı işgal etmek amacıyla bir zemin hazırlamak için olduğu sonradan anlaşılmıştır. Almanya Polonya'yı hem ihtiyaç duyduğu kömür rezervine sahip olmak hem de Sovyetler Birliği'ne sınırlarını yaklaştırıp  işgal için şartları olgunlaştırmak amacıyla Polonya'yı işgal etti diyebiliriz.  

2. DÜNYA SAVAŞI ÖLÜM SAYILARI
2. Dünya Savaşı'ında en büyük kayıbı kuşkusuz ki Sovyetler Birliği verdi. Bu rakamlar kesin olmamakla birlikte ülkelerin ölüm sayıları yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir;
En çok kayıp veren 6 ülke;
Sovyetler Birliği (20 milyon-30 milyon arası)
Çin Halk Cumhuriyeti (10 milyon-20 milyon arası)
Almanya (6 milyon-10 milyon arası)
Polonya (5 milyon-7 milyon arası)
Endonezya (3 milyon-5 milyon arası)
Japonya (2 milyon-3 milyon arası)

2. DÜNYA SAVAŞI SONUCU
Alamanya Doğu ve Batı olmak üzere bu savaş sonucunda ikiye ayrıldı ve Sovyetler güç kazandı. Filistin'de ABD ve İngiltere'nin desteği ile savaş bittikten 3 yıl sonra (1948) İsrail Devleti kuruldu.





 

.
Tüm Yorumları Gör (0)