> 'EN'ler (sıralama) > Dünyanın en pahalı arabası, en pahalı arabalar hangileri? en pahalı 5 otomobil,

Dünyanın en pahalı arabası, en pahalı arabalar hangileri? en pahalı 5 otomobil,

Eklenme Tarihi : 01-03-2022 23:39
Dünyanın en pahalı arabası ve en pahalı araba markaları hangileri? En pahalı araba hangisi? En lüks araba fiyatları nedir? En pahalı arabalar 2022 yılında hangileri? Dünyanın en pahalı 5 arabası ve bu lüks arabaların özellileri nelerdir?

İnsanların yaşamlarında otomobilin yeri apayrıdır. Kimisi ihtiyacına yönelik araç satın alırken kimi ise lüks ve zevkine hitap eden otomobili satın almaktadır. Dünyada nadir kişilerin ulaşabileceği muazzam fiayatlarda araçlarda bulunmaktadır. İşte dünyanın en pahalı 5 otomobili.

5. BUGATTİ CENTODİECİ  (9 MİLYON DOLAR)  

Dış dizayn tasarımı heyecan veren ve 2019 yılında tanıtılan bu araç 0 km hızdan 100 km hıza 2. 4 saniyede ulaşabiliyor. 0 km hızdan 200 km hıza 6. 1 saniyede ve 0 km hızdan 300 km hıza 13. 1 saniyede ulaşabiliyor. Açıklanan azami hızı 380 km'dir. Chiron'dan yalnızca 20 kilo hafif olan bu otomobil, dört teker çekişli ve yedi vitesli şanzımana sahip. Dört turbo şarjlı 8 litrelik W16 motoru bulunmaktadır. Bu otomobil yalnızca 10 adet üretilmiştir. 16 silindirli motora gereken havayı 5 yuvarlak hava deliği sağlıyor. Motor böylece daha verimli kullanılabiliyor. Şık dar led farları ile etkileyici bir tasarım sunuyor. Bugatti Centodieci yaklaşık olarak 9 milyon dolar değeri ile en pahalı 5. otomobildir.

4. ROLLS ROYCE SWEPTAİL (13 MİLYON DOLAR)  

Tam anlamıyla kişiye özel tasarlanmış bir araç diyebiliriz. Aracın üzerindeki el emeğini tüm detaylarında hisedebilirsiniz. Bu özel otomobilin cam tavanından aldığı ışıkla iç mekandaki lüks malzemeler birleştiğinde adeta bir görsel şölen sunmaktadır. 100 km hıza 6 saniyede ulaşabilen bu araç yaklaşık 450 beygir gücünde 6. 75 litrelik W12 motoru bulunmaktadır. Bu özel otomobilin maksimum hızı 250 km dir. Üretimi 4 yıla yakın süren Rolls Royce Sweptail yaklaşık olarak 13 milyon dolarlık değeri ile en pahalı 4. otomobil konumundadır.

3. PAGANİ ZONDA HP BARCHETTA (17 MİLYON DOLAR)
Son teknoloji ile özel bir üretim olan bu otomobilin tasarımlarına bakınca Pagani'nin geçmişinden de izler bulmak mümkün. Görsel güzelliğinin yanı sıra Amg 12 silindirli motoru ile performansıda kullanıcısını memnun bırakacak tarzdadır. Manuel 6 vitesli olan bu araç 1250 Kg ağırlığındadır. Motor hacmi 7. 291 cc olan bu araç 0'dan 100 km hıza 3 buçuk saniyede çıkabiliyor. Maksimum hızı 355 km/s olan bu otomobil yalnızca 3-4 adet üretilmiştir. Yaklaşık olarak 17 milyon dolar değerinde olan bu araç en pahalı 3. otomobil konumundadır.

2. BUGATTİ LA VOİTURE NOİRE (18. 7 MİLYON DOLAR)  
Bu araç tasarımındaki zarafeti ve gücü ile görenleri kendisine hayran bırakıyor. TYPE 57 SC ATLANTİC aracından esinlenerek üretilmiştir. Araçtaki çoğu bileşen el ile üretilip işlenmiş ve üretim kalite seviyesi artırılmıştır. 6 egzoz borusu bulunan bu araç 8. 0 litrelik w16 motoru ile 1500 beygir ve 1. 600 tork üretebiliyor. Bu Lüks hiper spor otomobilin uzunlamasına LED stop lambalarıda eşsiz bir otomobil olduğunu kanıtlar nitelikte. Ustaca tasarlanan ve  "siyah araba" anlamına gelen Bugatti La Voiture Noire'ın değeri 18 ile 19 milyon dolar arasında olup en pahalı 2. otomobildir.

1. ROLLS ROYCE BOAT TAİL (28 milyon dolar)  

Tamamen özel isteğe göre tasarlanmış eşsiz bir otomobil. Dünyanın en hızlı ve performansı en yüksek aracı olmasada Parıldayan okyanus mavisi  

rengi ile ilk bakışta görenleri büyülüyor. Kuşkusuz en etkileyici özelliği kelebek hareketiyle açılan bagaj kapağının içerisinde 2 adet mini buzdolabı,

döner kokteyl masası, tabureler ve ortasında açılan bir şemsiye bulunmasıdır. Biri kol diğeri araç için tasarlanan 2 tane saatin entegre edilmesi  

yaklaşık 3 buçuk yıl sürmüştür. Üstü açılabilir 5. 8 metre uzunluğa sahip olan bu otomobil 6. 75 litre V12 motora sahip. Bu özel tasarım otomobilden  

sadece 3 tane üretildiği bildirilmiştir. Rolls Royce Boat Tail 28 milyon dolar değeri ile dünyanın en pahalı otomobilidir.

.
Tüm Yorumları Gör (0)