> Dünya & Türkiye > FİNLANDİYA hakkında 10 ilginç bilgi

FİNLANDİYA hakkında 10 ilginç bilgi

Eklenme Tarihi : 22-05-2022 15:58
Fin kültürü nedir? Finlandiya hakkında bilinmeyenler, Finlandiya'da yaşam tarzı nasıl?

Finlandiya Kuzey Avrupa'da yer alan İskandinavya ülkesidir. Komşu olduğu ülkeler; Rusya, Norveç ve İsveç'tir. Finlandiya hakkında merak edilen 10 bilgiyi sizler için derledik.

FİNLANDİYA HAKKINDA 10 İLGİNÇ BİLGİ

- Ünlü Nokia markası Finlandiya markasıdır.

-Nadir olarak kutuplara yakın yerlerde görülen geceyarısı güneşi, Finlandiya'da net bir şekilde görülebilir. 24 saat boyunca güneşi görebilirsiniz.

- Noel Baba'nın yaşadığı ülke olarak bilinmektedir. Lapland bölgesinde Noel Baba'nın yaşadığı sembolik evler bulunmaktadır.

- En çok kahve tüketilen ülkedir. Fin kültüründen dolayı neredeyse her etkinlikle çeşitli türde kahve ikram edilir.

- Finlandiya'da çoğu evde sauna görebilirsiniz. Birçok şirket ve kamu binasıda sauna imkanı sunmaktadır.

- Finlandiya ilginç yarışmaları ile ünlüdür. Bunlardan bazıları cep telefonu fırlatma yarışması, lastik bot fırlatma yarışması ve sivrisinek öldürme yarışmasıdır.

- Finlandiya tarafından yapılan icatlar arasında hayatımızı kolaylaştıran SMS ve ilk internet tarayacısını örnek gösterebiliriz.

- Finlandiya'da 5. sınıftan küçük çocuklara not verilmez. Çocuklar çok erken saatlerde okul için kalkmazlar ve okula özel forma giymezler.

- Bu ülkede devlet her yeni doğan bebek için annelerine bir doğum paketi gönderir. Paketin içerisinde yeni doğan bebekler için nevresim, bebek bezleri, kıyafetleri, çocuk bakım ürünleri vb. ürünler bulunur.

- Geleneksel yemekleri arasında en bilineni Ren geyiği sote'dir. Halk arasında Poro olarak bilinir.

.
Tüm Yorumları Gör (0)