> Dünya & Türkiye > İSVEÇ hakkında 10 ilginç bilgi

İSVEÇ hakkında 10 ilginç bilgi

Eklenme Tarihi : 22-05-2022 15:31
İsveç hakkında bilinmeyen 10 bilgi, İsveç hangi özellikleriyle biliniyor?

İsveç, Kuzey Avrupa'da İskandinavya yarımadasında bulunuyor. Komşu olduğu ülkeler Norveç, Finlandiya ve Danimarka'dır. İsveç hakkında önemli 10 bilgiyi sizler için derledik.

İSVEÇ HAKKINDA 10 İLGİNÇ BİLGİ 

- İsveç geri dönüşüme çok önem veren bir ülkedir. Öyle ki diğer ülkelerden atık ithal etmektedirler. Atıklarının sadece %1 i kadarı çöp sahasına düşmektedir.

- İsveç,  buz otellerinin anavatanı olarak bilinmektedir. Buz otelleri yaz aylarına doğru yıkılıp kış aylarına doğru tekrar yapılmaktadır. Görünüm ve tasarımlarıda sürekli değişmektedir.

- İsveç, Nobel Ödüllerinin verildiği ülkedir. İlk Nobel Ödülü 1901'de 5 dalda verilmişti.

- Avrupa'da patent sahibi en yüksek ülkelerden birtanesidir. İsveç'e ait patentler arasında; kalp pili, dinamit, bluetooth emniyet kemeri, fermuar gibi pek çok buluşu sayabiliriz.

- Kuzey ışıklarını görebileceğiniz nadir ülkelerden birtanesidir. Kasım ve Mart aylarında bu ışınları canlı net bir şekilde görebilirsiniz.

- İsveç'in başkenti Stokholm'de metro istasyonlarına girdiğiniz zaman sanat sergisine girdiğinizi hisedeceksiniz. Sanatçıların dekore ettiği farklı temalar ve resimleri burada fazlasıyla görebilirsiniz.

- Toplamda 27. 570 adası bulunan İsveç, dünyanın en çok adasına sahip ülkesidir. En bilinen adaları Stokholm Takımadaları'dır.

- Geceyarısı güneşi adı verilen doğa olayı birkaç ülkede görülmektedir. İsveç'tede havakoşulları uygun olduğu takdirde Kuzey Kutbu'na yakın yerlerde 24 saat boyunca Güneş'i görebilirsiniz.

- İsveç'in başkenti Avrupa'nın ilk yeşil başkenti ilan edilmiştir. İsveç temiz hava konusunda nadir ülkelerden birtanesidir.

- İsveç'in meşhur bir kahve kültürü vardır. Kek eşliğinde ''Fika'' adını verdikleri kahve molası ile ünlüdür.

 

 

.
Tüm Yorumları Gör (0)